Stoc = Scumpiri – Realitatea în Construcții #24

Bună, dragi prieteni!

Astăzi o să vă spun câteva lucruri despre cum se scumpesc materialele de construcții atunci când stau pe stoc. Poate pare banal sau poate pare anormal ca prețul să crească la produsele care stau pe stoc. Ei bine, de ce cresc aceste prețuri? O să vedeți că are o foarte mare logică.

Producătorul ia bani de la bancă ca să producă acele produse, iar vânzătorul, depozitul sau hipermarketul are linii de credit și cheltuieli bancare ca să poată să țină acele stocuri în curtea lui sau în magazinul lui, iar cea mai mică cheltuială la o dobândă este de 5%.

Ei bine, 5% la producător cu 5% la revânzător la magazin înseamnă o cheltuială de 10 % care se reflectă într-un cost mai mare la prețul clientului, la prețul produsului. De ce sunt toate aceste lucruri? Pentru că termenele de plată la magazin sau la depozit sunt undeva la 60 – 90 de zile, chiar și mai mult, 120 – 160 de zile.

Atunci ca să poată produce în continuare, producătorul are nevoie de bani, are nevoie de un credit ca el să aibă flux în continuare. Astfel, comerțul online care vine din urmă, înlocuiește acest lanț, îl scurtează cumva, iar marfa nu mai stă pe stoc la depozit, ci pur și simplu se duce direct la client. Asta înseamnă că va încasa mai repede producătorul și nu va mai avea nevoie de bani de la bancă, prețurile vor putea scădea. Și atunci cei 10% se vor regăsi într-un preț mai mic la client.

Nu mă credeți, dar înainte să vă cumpărați materiale de construcții cercetați foarte bine piața, verificați toate ofertele pe care le puteți obține de la diferiți distribuitori sau vânzători de materiale de construcții și bineînțeles online!

Mult succes!

Pe curând!



    Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille "GDPR"

    Vezi mai jos mea in intregime

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    seven − 5 =