Nevoi actuale și viitoare – Realitatea în Construcții #48
O altă mare greșeală pe care o facem atunci când construim este că proiectăm casa fără să ne gândim la nevoile noastre actuale, dar și cele viitoare. Ei bine, putem să facem o casă mult prea mică pentru familia noastră sau mult prea mare. Așa se întâmplă când scapi de exemplu de la bloc și îți faci mai multe dormitoare. Fiecare copil cu dormitorul lui, fiecare dormitor cu baia lui. Adăugăm și un dressing dacă este loc și până la urmă o supradimensionăm mai mult decât este necesar.
În principiu, cred că ar trebui să stabilim foarte clar care sunt nevoile noastre pentru următorii 10 ani sau 20 de ani și să vedem dacă o dimensiune mai redusă implică și o întreținere mai ușoară pe toată durata vieții. Cred că aveți foarte multe cunoștințe care își vând casele și spun că: „Păi ce să mai fac cu ea? E prea mare pentru ce am eu nevoie!”
Ei bine, acei oameni și-au dorit să stea cu copiii lor, si-au dorit să aibă musafiri mereu și au făcut camere în plus. Acele camere și o dimensiune mai mare la casă te costă și mai mult și nu asta este cel mai grav. Întreținerea ulterioară este o corvoadă, să zic așa și cei mai mulți își dau seama că nu pot întreține acele case după ce le fac. Se justifică pentru a-ți mulțumi nevoile sau poți să îți faci o casă mare pentru simplul fapt că îți place să ai o casă mare.
Atunci îți asumi și o întreținere pe măsură. Ei bine, o casă pe care nu poți să o încălzești în totalitate va avea mucegai, va avea pierderi și în timp se va degrada. Așadar, fă-ți planul după nevoile tale, nu după ce vezi în jurul tău sau după instinctul pe care îl ai când scapi de la bloc.
Succes și inspirație!
Vezi mai jos mea in intregime