Cine a construit sau a renovat un imobil, fie că este vorba de o persoană fizică sau de o firmă, știe câtă bătaie de cap presupune procurarea materialelor de construcții.

De cele mai multe ori mergem pe mâna constructorului sau a meseriașului, care beneficiază de comision gras din partea furnizorului, iar noi ne alegem cu produse de o calitate îndoielnică și cu o gaură în buzunar. Aici sare în ajutorul nostru o platformă online care, preconizăm noi, o să dea mari bătăi de cap depozitelor convenționale de materiale de construcții. Vindem-ieftin.ro elimină costurile de depozitare, de manipulare și logistică, clientul având posibilitatea de a achiziționa materialele cu un preț cu până la 15 % mai mic decât în depozitele clasice. Cum funcționează Vindem-ieftin.ro și cum ne ajută să construim mai ieftin, aflăm de la Cosmin Răileanu, antreprenorul din spatele acestui business revoluționar, în rândurile de mai jos:

 1. Cum v-a venit ideea acestei afaceri? Cum au fost începuturile?

Povestea a început în momentul în care mi-am construit propria casă. Alergatul prin depozite după prețuri ,calitate, lipsa consultanței și comisioanele meseriașilor ce îmi recomandau diferite produse de la diverși furnizori, toate acestea au făcut ca această perioadă să fie foarte stresantă și dificilă din multe puncte de vedere. Atunci mi-a venit ideea acestui business; care să vină în sprijinul celor care construiesc !

Am gândit un concept care să reducă la maxim Lanțul vânzării de materiale de construcției de la Producător până la clientul final ( Beneficiar) și să ofere consultanță de specialitate pentru toate materialele de construcții din portofoliul nostru.

Consultanții noștri negociază fiecare ofertă  cu Producătorii cu care noi colaborăm, astfel încât clientul să plătească cât mai puțin posibil.

De reținut că sunt eliminate toate costurile de depozitare, manipulare și logistică, iar clientul găsește toate materialele de construcții într-un singur loc. La o listă de minim 5 produse diferite clientul ajunge să plătească cu 10-15% mai puțin decât în depozitele clasice!

Pe scurt Clientul câștigă Timp și Economisește Bani.

Începuturile noastre au fost o Provocare! În 2014, clienții nu erau atât de activi în mediul ONLINE și nu ofereau credit unei astfel de opțiuni.

Să cumperi materiale de construcții online la vremea respectivă și să plătești intregal suma în Avans era o nebunie; însă cei care au comandat, s-au convins că a fost o alegere bună, că au primit toate produsele comandate și au plătit mai puțin decât în altă parte și astfel au început să curgă recomandările către noi.

Recenziile video trimise de către clienții noștri sunt UNICE în România! Acestea conțin momentele cheie din timpul descărcării dar și feedback- ul clienților cu privire la calitatea produselor,sau împachetarea acestora. Spre exemplu unii clienți spun că nu se așteptau că marfă să ajungă atât de repede și că au fost plăcut surprinși.  Lucru care ne bucură  și ne motivează!

Ne-am dorit de la început să oferim clienților noștri servicii cât mai satisfăcătoare și să le oferim tot suportul necesar.

De-a lungul timpului ne-am confruntat cu multe refuzuri chiar și din partea unor furnizori; motivul fiind prețul mic oferit în piață și ,, distrugerea pieței deja formate”cum sunt depozitele mari și hipermarketurile.

Cu foarte multă ambiție, muncă, dorința și oameni potriviți am ajuns să atingem cifra de afaceri de 4 milioane de euro în anul 2019.  Începutul a fost greu, însă tocmai acest lucru ne motivează. Au fost puține persoane care au credizibilizat această idee la început, însă am învățat că oricât ar fi de greu, cu multă muncă, răbdare și oameni potriviți poți ajunge chiar mai sus decât ai sperat!

 1. Cum functionează platforma vindem-ieftin.ro?

 • Totul începe printr-o Solicitaretrimisă direct pe site-ul vindem-ieftin.ro (unde prețurile sunt doar informative) prin formular, printr-un mesaj pe Whatsapp, telefonic, sau pe Facebook.
 • Solicitarea ajunge  la unul din consultanți.Oferta se conturează în funcție de cantitatea necesară și zona de livrare dar și de stocul disponibil la Furnizor.
 • Clientul Plătește proforma emisă pentru oferta agreată.
 • Clientul primește materialele necesare în decursul unui număr de  4-5 zile de la efectuarea plățîi
 • Transportul este asigurat oriunde în România, chiar și în afară țării.
 1. De ce am cumpăra materiale de construcțîi prin platforma dumneavoastră și nu de la retailerii clasici?

Depozitele și hipermarketurile practică  adaosuri  mari, având  la rândul lor costuri suplimentare de logistică, depozitare și manipulare a mărfii . Acestea sunt incluse în adaosul comercial aferent produsului. Deci, clientul plătește mai mult în această situație.

Depozitele și hipermarketurile au inventat game proprii sau game  ECO, calitatea acestor produse fiind mai slabă, în comparație cu STAS-urile normale, iar ei pot câștigă mai mult în detrimentul clientului necunoscător.

Platforma online de materiale de construcții Vindem-Ieftin.ro elimina toate aceste costuri, scurtează lanțul dintre Producător și Client, acesta plătind cu până la 10-15% mai puțin pentru lista lui de materiale de construcții.

Dacă procesul unui produs cumpărat din depozite sau hipermarketuri este:

Raft – Cărucior – Casă de marcat – Cărucior – Mașină – Acasă – Descărcare  produse, prin Vindem-Ieftin Lanțul este scurtat astfel:

Consultant-Producător- Transport- Client. De aici rezultă o diferența semnificativă de preț între depozitul clasic/ hipermarket și Online.

Un alt avantaj este debitarea materialelor pe comandă. De exemplu, tablă pentru acoperiș, țiglă metalică, șipcă metalică, panourile sandwich și multe alte produse sunt debitate la dimensiunea necesară. Avantajul?

Clientul are mai puține pierderi de material și plătește exact pentru cât are nevoie VS depozitele clasice unde produsele au dimensiuni standard, clientul plătind în plus.

Un detaliu care ne diferențiază în piață este consultanța de specialitate. O echipa formată din 21 de consultanți este pregătită să ofere informații utile, dar și soluții optimizate în funcție de Proiect, cantitate și zona de livrare.

În decursul timpului, ne-am întărit foarte mult relația cu Furnizorii cu care colaborăm; cu unii chiar de când am în început  acest business.

Datorită cantității comandate, am reușit să obținem prețuri speciale, astfel încât să putem revinde la un preț competitiv.

Prin ce ne diferențiem, pe scurt:

–        Consultanță de specialitate/ Varietatea Produselor

–        Prețul corect în comparație cu depozitele clasice

–        Debitarea materialelor în funcție de necesitate

–        Materiale de calitate la prețuri de Producător

–        Poți cumpără totul dintr-un singur loc

–        Prețuri Negociabile în funcție de Proiect și cantitate

–        Transport asigurat

–        Livrare rapidă

Vindem-Ieftin este un pericol pentru depozitele clasice și magazinele de bricolaj prin prisma serviciilor și avantajelor oferite în comparație cu depozitele clasice. În magazinele fizice, de exemplu clienții nu pot beneficia de o ofertă personalizată în funcție de cantitate și nici de consultanță de specialitate.

Încurajăm persoanele implicate în proiecte de construcțîi să verifice prețurile în minim 3 locuri și să ne trimită lista lor cu materiale de construcții, iar noi în funcție de  zona de livrare cantitate și proiect le vom oferi cel mai bun raport Calitate- Preț.  Apoi sunt liberi să aleagă de unde consideră că este mai avantajos, fără supărare.

 1. Ați încheiat de curând un parteneriat cu platforma Mesterache.ro. Ce veți aduce nou clienților dumneavoastră?

Acesta este ultimul nostru Parteneriat, care este dedicat clienților ce sunt în căutarea meșterilor. În ultimul an, am primit un număr foarte mare de solicitări de la clienții noștri, pentru montatori de acoperiș, montatori de tâmplărie PVC, zugravi și diferiți meseriași.

Norocul a făcut că un vechi coleg de facultate să introducă în online această platforma pentru meșteri, dar în același timp și pentru cei care sunt în căutarea meșterilor.

După câteva discuții am acceptat acest parteneriat, care sperăm să aducă beneficii clienților noștri. În același timp și clienții platformei Mesterache.ro pot trimite solicitări către noi pentru materialele de construcții necesare!

Dl. Mesterache este o platformă online  dedicată meșterilor, dar și clienților lor. Aici meșterii își pot publica: date de contact, descrierea activității, județe acoperite, dar  și poze de la proiectele lor. De asemenea clienții lor pot adăuga recenzii, astfel încât meșterul să își creeze un istoric, o carte de vizită online pentru a atrage mai mulți clienți.

Persoanele în căutare de meșteri, pot căuta simplu în funcție de zona lor,meșteri specializați în diferite domenii.

 1. Ați participat la emisiunea Imperiul Leilor. De ce credeți că nu ați reușit să convingeți niciun „leu” să investească în afacerea dumneavoastră?

Da, într-adevăr am participat la emisiunea Imperiul Leilor și mărturisesc că a fost o experiență pozitivă, motivantă pentru mine. Conceptul Vindem-Ieftin are la bază satisfacerea clientului final. Acest business a rezistat, deoarece am avut o creștere ponderată și continuă în fiecare an.

Adaosul practicat de noi este foarte mic, din acest motiv și profitul nostru nu este atât de măreț. Leii își doresc mult profit, noi ne dorim un business care să dureze și să aducă un beneficiu clienților care construiesc.  Profitul obținut,  încerc să îl investesc în promovare, soft și echipa. Este un efort pe care eu mi-l asum, deoarece consider că în viață nu este vorba doar despre bani și profit mare.

Sunt companii ce merg pe pierderi ani buni în perioada lor de dezvoltare însă noi am avut performanță să ducem o idee de la zero, la 4 milioane de euro și nu am avut nici un an pe pierderi.

Investiția unuia dintre ,,Lei” consider că ar fi ajutat la dezvoltarea acestui business într-un ritm mai rapid, astfel încât să atingem în cinci  ani, 100 milioane de euro; însă și fără finanțarea ,,leilor” conceptul Vindem-ieftin va merge mai departe într-un ritm de creștere ca și până acum de aproximativ 50% în fiecare an, poate și mai mult astfel încât în 2024 să atingem cifra de 22 milioane euro .

Experiența a fost una motivantă, iar faptul că domnul Mohammad Murad a apreciat ideea mea de business, deși nu a dorit să investească a însemnat destul de mult pentru mine.

 1. Care este următoarea etapă a business-ului dumneavoastră?

Dorim să fim alături de cât mai mulți clienți ce investesc în proiecte de construcții, (atât de persoanele fizice  cât și de antreprenorii ce își dezvoltă afacerea și au nevoie de materiale de construcții); chiar dacă nu sunt clienții noștri noi ii vom consilia cu mare drag, astfel încât alegerea lor să fie direct proporțională cu interesele lor.

Ținta noastră în următorii ani este să creștem performanță echipei Vindem-Ieftin prin training-uri de pregătire profesională, recutarea de specialiști și marketing.

Avem un proiect la care lucrăm în prezent și pe care îl vom lansa cât de curând. Este vorba de o emisiune online pe canalul nostru de youtube, dar și în social media, însă preferăm să fie o surpriză atât pentru clienții noștri, cât și pentru furnizorii cu care colaborăm.

Periodic adăugăm produse în portofoliul nostru astfel încât să fim în tendință cu ce este nou pe piața materialelor de construcții, iar clienții să aleagă dintr-o paletă variată de produse.

Suntem în discuții pentru noi parteneriate cu Furnizori de Top atât din România cât și internaționali,  astfel încât clienții noștri să beneficieze de o gamă cât mai variată de produse și să cumpere tot ce își doresc din același loc.

 

Sursa: Iasi.ro  Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille "GDPR"

  Vezi mai jos mea in intregime

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  nine + fifteen =