Cât costă o casă – Realitatea în Construcții #28

Salutare, dragi prieteni!

Tot văd din ce în ce mai des pe rețele de socializare, mai exact pe Facebook, întrebări pe diferite grupuri de profil: „cât costă o casă?” sau „cât mă ajunge o casă cu tot cu materiale?” sau „cât este metrul pătrat de casă?”

Ei bine, este ca și când întrebi cât costă o mașină! Vă dați seama că diferența între Mercedes și Logan poate să fie evident de câteva ori, dar nu despre asta e vorbă! Fix în aceeași situație ar fi și cei care își construiesc casele!

Depinde foarte mult de pretenții, de materialele pe care le folosești, de mărime, de meseriaș sau constructor. Deci, întrebarea „cât costă o casă?” este destul de generală. Așa că ar fi bine să mergem specific și să ne punem întrebări de genul „ce nevoie am eu de la o casă?”

Plecând de la suprafață, de la spațiul pe care îl dorești, de la libertatea pe care ți-o oferă casa sau căldura pe care o dorești, poți să îți faci o suprafață, poți să îți faci un plan. Abia apoi poți să mergi mai departe să întrebi specific cam cât te-ar costa anumite etape din casă și să le pui cap la cap.

De cele mai multe ori oamenii pornesc la acest drum, dar nu se documentează foarte bine, nu știu foarte bine cât îi costă acea casă, nu și-o bugetează în funcție de posibilitățile lor și ajung pe ultima 100 de metri să facă compromisuri la calitatea produselor la amenajări, la manoperă profesionistă și atunci spre final totul este un coșmar și mai mare pentru voi.

Ei bine, sfatul meu este să vă puneți întrebări astfel încât să vă dați seama ce e mai bine pentru voi și ce trebuie să alegeți astfel încât casa să vă ofere căldura de care aveți nevoie și să vă bucurați de ea. Vă mulțumesc că m-ați ascultat și vă doresc succes în proiectele pe care le aveți.    Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille "GDPR"

    Vezi mai jos mea in intregime

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    four × five =