Exercițiu de imaginație – Realitatea în Construcții #36

Bună!

Astăzi o să vă rog să faceți un exercițiu de imaginație și să vă imaginați că vă faceți fundația casei. A venit constructorul și începe să sape și să facă șanțul pentru fundație. Te duci în sufragerie și te uiți, 5/4, cam mică. Când o vezi așa săpată ți se pare că e super mică.

Mai du-te un metru, sau jumătate de metru sau 2 metri, mai mărește aia, mai du-te acolo încă un pic! Pentru că nu ne dăm seama doar din fundație și atunci cu toții avem tendința să avem spațiu mai mare să ne putem desfășura. Avem nevoie de case care se pot întreține ușor pe care să le putem repara la nevoie cu bani puțini și asta înseamnă că trebuie să avem o casă adaptată la pretențiile și nevoile noastre. Așadar, faceți-vă o analiză asupra nevoilor voastre înainte să stabiliți să nu facem casa înghesuită. Ei bine, întrebarea aceasta vine în ideea că vremurile sunt din ce în ce mai ciudate și cu toții mergem către economisire, către energie verde.

Ce suprafață vreți să aibă casa pe care o construiți? Dacă aveți nevoie de etaj sau dacă aveți nevoie doar de o mansardă de depozitare sau vrei doar un pod vă e suficientă partea de jos. Gândiți-vă bine înainte să luați o decizie pentru că orice metru în plus sau orice etaj în plus vă costă destul de mult și acel buget trebuie să fie din ce în ce mai mare pentru că nu e doar construcția în sine, ci și amenajarea, manopera. Așadar, o casă de 120 mp fără etaj are 120 mp. O casă cu etaj poate să aibă aproape 200 mp, aproape dublu. În familiile cu copii, vine vremea când aceștia pleacă la facultate, iar părinții rămân cu o casa mare, cu multe dormitoare în care nu mai intră nimeni.

Vă spun din experiența mea și o împărtășesc cu voi, astfel încât să nu faceți greșeli și să vă investiți toate economiile sau să luați credite pe 30 de ani doar pentru a avea o casă mare cu spațiu mult, cu multe camere și foarte opulentă. Viața este și despre altceva, iar fericirea trăiește de obicei în spații mici!

Vă mulțumesc și vă doresc succes și inspirație bineînțeles! Fără ea nu putem merge înainte.

La revedere!    Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille "GDPR"

    Vezi mai jos mea in intregime

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    one × 5 =