Constantin – Salutate dragi prieteni, bine ati revenit la BiziLiveTv si BiziHub, astazi va invitam la o editie speciala BiziNews, va anuntam stiri din comunitate si mai multe lucruri despre anteprenori care fac ca lucrurile sa se intample si anteprenori care depasesc situatii dificile, provocatoare in acesta perioada si lanseaza noi divizii, noi servicii. O sa vedeti in cele ce urmeaza ce va prezentam.
– Astazi il avem pe Cosmin Raileanu de la Vindem-Ieftin, o companie unica, un concep unic in Romania as putea spune prin care clientii pot cumpara cu livrarea direct de la fabrica evitand astfel adausurile, cheltuielile, depozitele si hipermarketurilor.

– Cosmin, salut, ma bucur ca esti aici alaturi de noi.

Cosmin – Salut, Constantin, salutare tuturor celor care ne urmaresc si va multumesc pentru oportunitate.

Constantin – Bun, hai sa trecem astazi direct in subiect, astazi am promis publicului nostru ca vom discuta despre noul servicu inclus in portofoliul vostru, si anume “Divizia de betoane”, beton la cifa cu livrare oriunde in Romania.
Este un serviciu care intr-adevar era probabil in mintea celor care au construit o casa poate isi dau seama asa, poate stiu despre ce este vorba pentru ca era destul de dificil sa achizitionezi beton si cred ca era un serviciu care merita “democratizat” pe internet. Dar hai sa ne spui tu cum va venit ideea voastra sa intrati pe piata asta, e o piata dura o piata gri, o piata in care necesita mult efort si multa educatie in spate ca sa poti sa duci mesajul mai departe.

Cosmin – Da, pot sa spun ca vanzarea de betion este o vanzare diferita de vanzarea clasica de materiale de constructii, noi facem deja o vanzare consultativa pe partea de comert cu materiale de constructii online, pentru ca pretul la noi difera in functie de cantitate si zona de livrare, deci este un pret negociabil.
Dar avem multi clienti in portofoliu care ne-au solicitat partea de beton si ne-au rugat, ei sunt plecati in afara tarii, ne-au rugat: “Domnule cunoasteti vreo statie?”, “Ne ajutati si pe noi cu betonul?” si din cauza acestor multitudini de cereri care au venit catre noi am incercat sa venim cu o solutie adaptata pe nevoile clientilor nostri si sa facem din chestia asta un mod de lucru si acum am reusit dupa sase luni de cautari asa si de munca sa formam o echipa, un departament, pe partea de beton, si mai concret ce facem, incercam sa incheiem contracte cu toate statiile de beton din Romania astfel incat sa le punem la dispozitie clientilor nosti cumva sa centralizam aceste comenzi pe care le preluam de la clientii nostri si le dam la statie,sa lucram intr-un mod profesionist, sa lucram intru-un mod transparent.
Ca de fapt aici este problema, oameni cumpara in momentul asta beton prin terti, constructori, arhitecti (Constantin – “Dirigintele de santier, am inteles”), dirigintele de santier, da, si toate acestea sa zic asa recomandari ascund in spate niste comisioane si de cele mai multe ori clientul…

Constantin – Cine plateste toate comisioanele astea?

Cosmin – Clientul le plateste.

Constantin – Clientul final, nu?

Cosmin – Da, clientul final plateste aceste comisioane si de cele mai multe ori exista o intelegere tacita despre care clientul nu stie si cumpara un beton mai slab calitativ dar plateste unul mai scump, pentru ca: “Lasa domunule ca merge asa.” sau “La fundatie merge si B200” chiar daca clientul a cerut B250 cu era in proiect, pentru ca acolo vrea el sa stea linistit cumva. Toate lucrurile astea incercam sa le inlaturam cum am reusit de fapt sa le facem si la acoperisuri pentru ca si acolo ….. recomandari si am pus la punct aceasta divizie de beton si incercam sa venim in ajutorul clientilor nostri cu partea de livrare la cifa. Vanzarea de beton, cum am spus si mai devreme, este consultativa.

Constantin – Cum se intampla, daca eu sunt interesat sa cumpar, sun la voi, cam care ar fi recomandarile, pasi de urmat?

Cosmin – In primul rand de preferat ar fi ca un client sa sune cu ceva timp inainte sa aibe nevoie pentru ca am primit foarte multe telefona in ultimul timp ca crea la 12 o cifa de beton sau “Intr-o ora se poate?”

Constantin – Nu e ca si cum l-ai avea in stoc.

Cosmin – Betonul se fabrica.

Constantin – Se fabrica.

Cosmin – Exact, si atunci ne rugam clientii sau cei interesati sa fie un pic mai organizati astfel incat sa ne ofere un timp, un ragaz, ca noi sa putem contacta cea mai apropiata statie din zona sa vedem betonul sa cautam cel mai bun pret, sa negociem cu statia astfel incat ei sa beneficieze de cele mai bune conditii, pentru ca daca ne ducem rapid si vrem pe urgenta, treaba pe remede inainte nu functioneaza foarte bine in Romania.
Dar cum am spus vanzarea de beton este consultative si atunci sunt mai mult parametri pe care trebuie sa-i aflam de la client:
1 – Daca are acces cu masina pe strada, in primul rand.
2 – Daca se poate intra in curte?
3 – Daca este vegetatie?
4 – Daca sunt fire de inalta tensiune sau sunt firele electrice si impiedica procesul de turnare?
5 – Daca cofragul este bine legat?
Pentru ca se poate intampla ca la o turnare cofragul sa cedeze si atunci trebuie sa se opreasca turnare sa se repare si dupa care sa se continue, lucrul acesta tine masina pe loc si cresc cheltuielile. Tocmai de asta noi trebuie sa culegem mai multe informatii sa ne asiguram ca lucrurile vor decurge asa cum ne dorim astfel incat si clientul si statia sa nu piarda foarte mult timp, adica sa se faca lucrurile de pe un plan.
Si atunci clientii trebuie sa ne ofere informatiile cat mai clare si cat mai transaprente ca atunci cand venim cu turnarea sa nu fie nici o surpriza.

Constantin – Au fost surprize pana acum?

Cosmin – Sa stiti ca noi am lansat serviciul de o saptamana jumate, au fost lucrari extrem de simple pentru ca nu am preluat comenzi mari si solicitate pentu ca sa castige si oameni nostri experienta si parteneriatele cu statiile sa creasca putin sa meraga la un alt nivel pentru ca statiile nu sunt obisnuite cu acest mod de lucru, ei vor ca clienti sa vina la ei dar clienti nu pot veni fizic, clienti vor online, clienti vor sa platesca online, clienti sunt in afara tarii si vor ca cineva sa se ocupe de comanda lor. Sunt niste avantaje care noi le oferim clientilor nostri si prin faptul ca aducem in portofoliu serviciul care le lipsea.
Ei tot cumpara material de constructii, iar betonul e o componenta foarte importanta din constructia casei sau depinde de prouiectul pe care-l au , o hala, si sa zicem ca acesta ar fi principalul motiv pentru am dezvoltat acest departament separat. Suntem la inceput, avem semnale ca clientii sunt foarte interesati doar ca trebuie sa educam piata, din nou.

Constantin – Cum v-ati propus sa educati piata? Pentru ca este o responsabilitate majora.

Cosmin – Da, si o cheltuiala foarte mare de resurse si energie ca sa schimbam metalitatea atat a clientilor cat si mentalitatea celor care detin statii de beton.
Cu ocazia asta facem un apel si la cei care detin statii si vor sa intre in acest parteneriat si vad partea frumoasa si buna a acestui proiect pentru ca noi suntem o echipa de vanzari externalizata cu care statiile nu au cheltuieli de promovare , nu au cheltuieli fixe si atunci noi putem fi un canal foarte bun de distributie pentru statiile locale, ami ales i contextul in care sunt si foarte multe deschise in ultimul timp datorita cresterii acestei piete a constructiilor, dar dupa cum stim istoria se repeta si lucrurile nu vor merge foarte bine la nesfarsit, iar pentru statie ar fi bine sa aibe si alte canale decat blocurile alea mari care se fac. Poate acum dar peste ceva timp lucrurile vor mai stagna si atunci un canal de vanzare online este bine venit pentru toti care detin statii, mai ales ca este la nivel national si-i poate avantaja pe fiecare.

Constantin – Deci pana la urma este o situatie win, win, win pentru toata lumea din cate intelegem. Clientul se bucura de un pret accesibil si corect, primeste factura, bon si tot ce-nseamna.

Cosmin – Inclusiv proba din betonul lui cu certificat.

Constantin – Adica are siguranta calitatii.

Cosmin – Exact, exact.

Constantin – Voi va faceti treaba, statia primeste comenzi, mai ales ca este un canal nou si pentru statii si are comenzi recurente de la voi, voi asigurati practic o continuitate in momentele in care sa spun nu sunt chiar plin sau, ma rog, nu mai pot primi si alte comenzi.

Cosmin – Acum, daca stam sa ne gandim putin era necesar acest serviciu pentru ca vine in completare la produsele noastre, noi vindem partea de fier de structura si se leaga cu beton suntem fix in aceeasi etapa, adica vindem fierul, pregatim fierul dupa care urmeaza partea de beton. Cumva toti clienti care cumpara fier de la noi, drept sau fasonat, pana il prelucreaza sau il aseaza in opera se pregatesc si de partea de turnare de beton. Poate uni au parteneriate si cumpara in mod frecvent
beton, dar sunt clienti finali sau clienti care nu se lovesc de treaba asta in fiecare zi si atunci ei trebuie sa primeasca o consultanta detaliata, nu rapid, suna la statie “Vreau si eu beton B250 ca asa mi-a zis meseriasul” si atunci statia se grabeste si nu-i ofera toate informatiile coerente si pe intelesul lui.
Noi cumva avem oameni specializati in momentul asta si in functie de ce are nevoie ii putem da si un sfat: ce ar trebui sa foloseasca, care ar fi cel mai bun moment de turnare din zi pentru ca si aici sunt niste.. Acum cum este foarte cald afara e de preferat sa se toarne in prima parte a zile sau in a doua parte spre seara sau cred ca mai degraba in a doua parte, depimde daca este suprafata mare sa nu crepe de la caldura. Sunt niste secrete pe care oameni din pacate nu le stiu, le afla dupa ce au probleme cu betonul.

Constantin – Aveti si vreo estimare anul acesta? Ma refer raportat la clienti de fier care i-ati avut de-a lungul anilor si daca le propuneti si clientilor actuali, aveti vreo estimare cam cum ar merge acesta divizie noua?

Cosmin – Nu am facut un plan.

Constantin – Previziune, sa zic asa.

Cosmin – Nu ne-am facut o previziune, noi ne dorim sa acoperim si sa avem cate unu sau doi parteneri in fiecare judet, asta ar inseman aproape 100 de contracte in toata tara pentru ca in Bucuresti, Constanta, Cluj, Brasov ar trebuie sa avem mai mult de doua, trei chiar patru furnizori de beton astfel incat sa acoperim mai multe zone si partea de extindere, cum este la Brasov, cred ca cele mai importante turnari se fac pe langa Brasov in interiorul Brasovului si asta ma refer la pensiuni, la modernizarile care se fac de cate persoanele fizice.
Dar tinta noastra principala este sa avem un partener in fiecare judet.

Constantin – Deci anul asta, pana la finalul anului, asta este tinta.

Cosmin – Dar noi suntem perseverenti, Vindem-Ieftin a reusit datorita perseverentei noastre, datorita corectitudinii si recomandarile care ni le-au facut clientii nostri si ne bazam foarte mult pe faptul ca cei care vor cumpara vor aprecia ceea ce oferim si ne vor recomanda mai departe la ceilalti cunoscuti ai lor.

Constantin – Multumim Cosmin pentru interventia ta de azi si pentru ca te implici activ in educatia clientilor mai ales in zona asta unde este mare nevoie, practic democratizezi acest serviciu si in acelasi timp ajuti si la fiscalizarea lui.

Speram sa-ti multumeasca si ANAF pentru asta. Pentru ca exista anume situatii in care, si inca exita din pacate, clienti nu primesc documentele fiscale, poate nici nu le cer.

Cosmin – Exista pentru ca dealerii care cumpara beton de cele mai multe ori au utilaj de pompare si ei se duc cu utilajul de pompare si vine cifa de la statie si atunci se intampla tranzactia, ei primesc facturile si incaseaza cash, s-au intamplat si lucruri destea, cum ti-am spus si mai devreme de la acoperisuri, este fix acelasi lucru pentru ca nu este nimic clar, nu este un produs, produsul este produsul final si acolo este o variabila care poate sa pacaleasca cumva clientul si prin calitate si prin pret.

O sa va tin la curent cu evolutia proiectului si o sa vorbim peste un an unde am ajuns.

Constantin – Sau peste sase luni ca lucrurile se modifica repede.

Cosmin – Depinde, daca ne inviti tu cu mare drag.

Constantin – Multumesc frumos!

Cosmin – Multumesc si eu!

Constantin – Pentru cei care aveti nevoie de beton fiscalizat si adus chiar acasa si de o consultate profesionista in acest domeniu apelati la Vindem-Ieftin.ro acolo aveti o echipa dedicata in zona aceasta si nu numai pentru divizia de betoane ci pentru toate materialele de constructii care va sunt necesare fie ca sunteti persoana fizica, jurudica apelati cu incredere la ei, testatii, recomandatii mai departe, spuneti experienta voastra cu ei si uite asa constuim un ecosistem mai bun, anteprenorial in Romania si pana la urma consumam si de la afacerile locale.    Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille "GDPR"

    Vezi mai jos mea in intregime

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    eighteen − two =