Imperiul Leilor | Antreprenorul care a zis pas unei investiții record de 2,5 milioane de euro

Răzbunător sau perseverent? De ce a refuzat Cosmin Răileanu o investiție de 2,5 milioane de euro?

O nouă ediție a emisiunii „Imperiul Leilor” 2022 a fost difuzată aseară, 2 martie, la Pro TV. Un antreprenor a produs surpriza emisiunii, după ce a refuzat ofertele primite de la Lei. Reacția acestora a fost memorabilă. „Succesul te orbește”, au comentat aceștia.

În primul sezon al show-ului „Imperiul Leilor”, Cosmin Răileanu i-a șocat pe investori cu planul său de afaceri și cu suma de care avea nevoie pentru dezvoltarea businessului său: 780.000 de euro. În ediția de miercuri, 2 martie, a emisiunii de la Pro TV, surpriza a fost și mai mare.

În 2020, Cosmin a fost refuzat de investitori. În acel moment, Leii au cam ironizat cifrele prezentate de el în emisiune, scrie protv.ro. Cu toate acestea, bărbatul nu s-a dat bătut și a continuat de unul singur. După doi ani, el se poate lăuda cu faptul că a reușit să-și crească afacerea. Cu toate acestea, este posibil ca schimbarea să fi fost ceva mai lentă decât ar fi reușit cu o infuzie de capital considerabilă.

Un concurent din primul sezon „Imperiul Leilor” a revenit în fața investitorilor

Miercuri, 2 martie, Cosmin a revenit la „Imperiul Leilor”. Omul de afaceri a cerut 2,5 milioane de euro pentru firma lui, care propune investiții într-un depozit virtual de materiale din construcții, de unde oamenii pot cumpăra direct din fabrică, fără intermediari. Pentru asta e gata să ofere 10% din acțiuni.

EL a mărturisit că are o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, lucru cu care i-a impresionat pe investitori. Însă, ei sunt sceptici că afacerea lui e atât de profitabilă precum spune.

Chiar dacă ai o ideea bună, chiar dacă sunt de acord cu conceptul ideii tale și cum o pui în practică, tot nu sunt gata să investesc în afacerea ta, a spus Cristina Bâtlan, și a explicat de ce. Ideea de business ar putea atrage atenția concurenților din piață, care ar putea să-i cumpere afacerea pentru a face profit sau pentru a „ucide” ideea, mai scrie sursa citată.

Dr. Wargha Enayati i-a făcut o ofertă

Dr. Wargha Enayati a fost convins că afacerea poate avea profit. Acesta este motivul pentru care i-a făcut o ofertă care a surprins pe toată lumea: 2,5 milioane de euro pentru 50% din acțiuni.

Dan Șucu s-a declarat și el interesat. El a oferit 2,5 milioane de euro pentru 25% din acțiuni. Privește-o ca pe o ofertă serioasă, i-a spus Șucu.

Nu în ultimul rând, Dragoș Petrescu a intrat și el cu o propunere de 2,5 milioane de euro pentru 30% și o opțiune de 2 milioane de euro de răscumpărare la cerere. Ești cel mai șmecher. Ai dat 500.000 de euro pentru 10%, i-a replicat Dr. Enayati.

Ar fi venit să se răzbune la „Imperiul Leilor”

Tuturor acestor propuneri de afaceri, Cosmin Răileanu le-a oferit un refuz unanim. Voi mai merge o perioadă tot singur”.

Leii au considerat că el a venit să se răzbune sau să se laude cu ce a realizat de unul singur. „Cosmin este în acea postură în care cazi atunci când succesul te orbește. Ai părerea despre tine că ești mult mai valoros decât ești în realitate”, a spus Dragoș Petrescu.    Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille "GDPR"

    Vezi mai jos mea in intregime

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    four × four =