Facturile – Realitatea în Construcții #45

Bună din nou!

O să vorbim astăzi despre factura la răcire sau la încălzire. De cele mai multe ori avem tendința să ne facem case peste nevoi, case mari, dar nu ne gândim și la partea de eficiență termică. Apoi, ne trezim că avem facturi foarte mari iarna pentru agentul termic, pentru gaze și vara pentru energie electrică, pentru răcire sau ma rog fiecare cum și-a tehnologizat aceste sisteme.

Ei bine, un factor foarte important este acoperișul din țiglă metalică. Această soluție tehnică necesită o mai bună izolație pentru că fără un montaj corect, îți poate cauza foarte multe probleme, atât vara cât și iarna. Vara fiind temperaturi și de peste 30 de grade, iar iarna pierzi foarte multă energie pe acolo. Izolația casei este o solutie foarte bună de economisire a energiei. Pierderile la o casă nu sunt doar prin fațadă sau prin faptul că nu este izolată fațada casei prin pereți. Izolarea casei este foarte importantă pe mai multe zone, adică fundația trebuie foarte bine izolată pentru că poate fi o punte termică și acolo se poate pierde foarte multă căldură.

Ferestrele sunt extrem de importante și cred că cea mai mare parte din eficiență pe acolo se duce. Pe piață sunt foarte multe produse slabe care induc clienții în eroare cumva, iar alegerile sunt făcute de cele mai multe ori pe criteriul prețului, iar la ferestre nu ar trebui să fie deloc așa, ci principalul factor decizional ar trebui să fie coeficientul de transfer termic.

Dacă tot am vorbit de pereți, ferestre și fundație, o să ne oprim acum la acoperiș unde trebuie să ținem cont de 2 lucruri: termoizolația și ventilația acoperișului. Termoizolația trebuie să fie cu vată sau spumă poliuretanică. Mai este o variantă cu celuloza de hârtie, dar trebuie fâcută ca la carte. Pe exterior ar trebui făcută ventilația acoperișului din structura montajului de țiglă metalică. Așadar, termoizolația și partea de aerisire la acoperiș te pot scuti din nou de facturi mari.

Încearcă să fii prevăzător și să îți iei cele mai bune măsuri, astfel încât facturile tale să rămână la dimensiuni normale să zic așa.

Mulțumesc! Mult succes în proiectul tău și nu uita! Realitatea în construcții.    Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille "GDPR"

    Vezi mai jos mea in intregime

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    4 × four =