Povestea merge mai departe. Cum vrea un antreprenor buzoian să-și globalizeze afacerea

Un tânăr antreprenor din Râmnicu Sărat a reușit să dea o adevărată lovitură pe piața vânzărilor de materiale de construcții și să pună bazele unei afaceri de milioane de euro.

Cosmin Răileanu are o afacere unică în România, pe care își propune să o extindă măcar pe jumătate de Mapamond, dacă nu în toată lumea. Începutul a fost greu.

A pornit de la zero, dar a reușit ca în câțiva ani să facă din afacerea sa un adevărat brand. Este vorba despre cunoscutul site vindem-ieftin.ro, cu ajutorul căruia Cosmin Răileanu a reușit să vândă mult fără să producă nimic.

Totul a început în momentul în care a demarat proiectul de construcție a propriei locuințe din Râmnicu Sărat. Invitat în studioul Focus TV, la emisiunea Focus News, antreprenorul buzoian a vorbit despre începuturile business-ului propriu, venit dintr-o nevoie personală, care s-a dovedit că e o nevoie universală: aceea de a cumpăra mai ieftin. În cazul său – materiale de construcții.

Cosmin Răileanu a povestit la Focus TV că în primul an de activitate afacerea sa părea sortită eșecului.

Fiind ceva nou în peisajul antreprenorial și cumva de nișă, afacerea era privită cu neîncredere.

Acum, business-ul său numără 45 de angajați, 10.000 de clienți în anul 2021 și o cifră de afaceri de 10 milioane de euro. Începutul a fost greu, dar el și angajații săi au reușit să cucerească piața printr-o metodă mai puțin folosită în business: i-au lăsat pe clienți să studieze ofertele și au fost sinceri cu ei până la capăt, chiar cu riscul de a pierde.

În timp, consultanții de vânzări au ajuns să devină prieteni cu clienții lor, cei care au făcut, de altfel, și cea mai mare publicitate afacerii.

Business-ul s-a dezvoltat pe mâna celor care au comandat materiale de construcție prin intermediul site-ului vindem-ieftin.ro, care i-au făcut o publicitate la care antreprenorul buzoian nici nu visa.

Clienții lui Cosmin Răileanu sunt deopotrivă oameni simpli, care vor să construiască o casă, cât și antreprenori.

Cei care apelează la vindem-ieftin.ro plătesc cu până la 20% mai puțin decât dacă ar achiziționa materialele de construcție de la retail-eri sau din depozite. Și, pe lângă economia de bani, se economisește și timp.

Business-ul născut la Râmnicu Sărat, care are acum dimensiuni naționale, continuă să se extindă.

Cosmin Răileanu are planuri mari și spune că nu se va opri aici. El este dispus să-și dea afacerea pe mâna unor întreprinzători, iar pasul următor va fi franciza. Mai mult, buzoianul are în plan extinderea în străinătate și a pus deja la punct un prim depozit virtual.

Vindem-Ieftin.ro e una dintre afacerile care nu au fost afectate de pandemie. Dimpotrivă, creșterile au fost vizibile de la un an la altul.

Cosmin Răileanu spune că în 6 ani vrea să atingă o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, într-un scenariu pesimist. În scenariul optimist, el va fi depășit demult granițele unei mici afaceri provinciale.    Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille "GDPR"

    Vezi mai jos mea in intregime

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    five × 5 =